Nők vagyunk… magasak, alacsonyak, ducik, vékonyak, szőkék, barnák, talpraesettek, álmodók, nagyszájúak, vagy szelídek. Bármilyenek legyünk is, hatalmas változás mindannyiunk életében amikor akár legelső alkalommal, akár újra, vagy újra Édesanyák leszünk.  A szerencséseknek könnyű és gyors szülés jut, és akár már másnap vígan sétálnak a kórház folyosóján. Van aki kimerülten, de elégedetten gondol vissza a “jól végzett munkára”, de olyan is akad köztünk, aki csalódott, mert nem a tervei szerint zajlott élete egyik legnagyobb eseménye.

A kismama fórumokon, beszélgetésekben is gyakran heves összecsapások zajlanak a természetes úton- és a császárral született babák anyukái között. Utóbbiak gyakran védekező pozícióba szorulnak, holott szinte egyikük sem kényelemből választotta ezt a megoldást, hanem az orvos a baba vagy a mama biztonsága miatt döntött a császármetszés mellett.

Én azt gondolom, egyik szülés sem kevésbé értékes a másiknál, mindegyik fontos, mert általa nem csak egy gyermek, hanem új Édesanya is születik. Érvek és ellenérvek csaphatnak össze, de a legfontosabb közös bennünk: Kisbabánk van!

 

1.lábacskák.jpg

 

Te mit éreztél, amikor először a kezedbe adták azt a felfoghatatlanul apró, mocorgó kis csomagot?

Érezted belül az ujjongást? A megkönnyebbülést? A feltámadó hatalmas, védelmező energiát és az eltökéltséget, hogy mindent megteszel, hogy ez a kisbaba boldogságban és biztonságban élhessen? Érezted a hirtelen rád törő felelősségérzet sokkhatását, hogy innentől van valaki, aki csak rád(rátok) számíthat?  Érezted, hogy felesleges volt attól tartanod, hogy a testvérek mellett fogod-e eléggé szeretni az új kis jövevényt? Hogy az eddig maximálisnak hitt szeretetmennyiséged hirtelen megtöbbszöröződik és körbeöleli a kicsit? Érezted, milyen fantasztikus, hogy belőle még bárki lehet, bármit elérhet, és már előre büszke voltál rá ezért?

Érezted, hogy ez a kötődés örök életre szól?

És tudod mi a fantasztikus?

A kisbabádnak már most Te vagy a legtökéletesebb Anyuka a világon!!!

Ha azonban tenni szeretnél még valamit, tarts velünk! Próbáljuk meg együtt kideríteni, mi teszi a babákat még boldogabbá és elégedettebbé!

Hiszen Boldog Baba = Boldog Anya !

 

Csatlakozz hozzánk a facebookon is:  www.facebook.com/MinimoBaby

Share: