Kattints a kérdésre a válaszért!

Igen, a biztonsági előírások betartásával a pólyázás az altatás egyik legbiztonságosabb módja. A cipzáros megoldás megakadályozza, hogy a baba légutait egy esetlegesen meggyűrődött, vagy arc elé kerülő takaró elzárja.

A Minimo Zip&Sleep pólya használatát addig ajánljuk, amíg a babád el nem kezd próbálkozni az átfordulással. Ekkor célszerű áttérni a karkivágásos pólyára, vagy a hagyományos babahálózsákra.

Mindemellett ha a babád a későbbiekben is igényelné a pólyázást a nyugodt alváshoz, a rugalmas anyag hagy akkora mozgásteret a babának, hogy – rövid átmeneti idő után, amikor a forgás már rutinná vált számára – a rugalmas pólyában is kedvére oda-vissza tud forogni, sőt akár fel is tud benne ülni.

Minden kisbaba mocorog álmában. A rugalmas pólya, majd később a hálózsák használata egyaránt megakadályozza, hogy a kicsi lerúgja magáról a takarót, és megfázzon.

Másik fontos szempont a biztonság. A hagyományos babaágynemű, és takaró összegyűrődhet, és a baba arca elé kerülhet a kiságyban. Amíg a baba túl kicsi ahhoz, hogy a kezét tudatosan használva eltolja az arca elől a takarót, fennállhat a fulladás veszélye.

A reflexek közül a legismertebb talán a Moro-reflex, ami akkor lép működésbe, amikor a csecsemő úgy hiszi, hogy leesett valahonnan, például, amikor hirtelen hátradől, vagy vízszintesbe kerül. Ilyenkor a babák karjaikat kitárják, és kezükkel-lábukkal kapálózni kezdenek. A reflex pár hónap alatt elmúlik, addig viszont jócskán megnehezítheti az elalvást, és sokszor felébresztheti a babát.

A Minimo Zip&Sleep rugalmas pólyában a baba keze ideális esetben a mellkas előtt helyezkedik el. A nyak kivágását úgy méreteztük, hogy lehetőség szerint a legtöbb átlagos méretű babának megfelelő legyen. A biztonságos használat feltétele, hogy a kezek a pólyán belül maradjanak. Amennyiben azonban úgy látod, hogy a babádnak túl nagy a nyakkivágás (ez az első használat során általában már látható, és onnan tudod, hogy a kezét ki tudja bújtatni az arcához) azt javasoljuk, hogy várj a pólya használatával amíg nő egy kicsit, vagy térj át egy kisebb méretre! Ha ezzel a helyezettel szembesülsz, írj nekünk, találunk megoldást!

A nyak kivágását úgy méreteztük, hogy lehetőség szerint a legtöbb átlagos méretű babának megfelelő legyen. Amennyiben úgy látod, hogy a nyak túl szűk, próbáld meg tágítani kicsit a kezeddel, ahogy azt például egy szűkebb body esetében tennéd. Ha úgy véled ez sem elég, akkor egyszerűen húzd lejjebb a cipzárt! A patentos biztosítófül továbbra sem engedi, hogy a pólya szétnyíljon, és a cipzár fém részei megsértsék a baba nyakát. Figyelj arra, hogy csak addig a pontig növeld a nyakkivágást, hogy a baba ne tudja a kezét kibújtatni!

Nem. Kérjük, a rugalmas pólyát a babád biztonsága miatt kizárólag háton altatásnál használd! A rugalmas anyag elég szabadságot biztosít a baba kezeinek, de ha a kicsi már próbálkozik az átfordulással, ideje áttérni a karkivágásos Minimo pólyára, vagy a hagyományos vonalvezetésű Minimo babahálózsákra. Ezekben a kicsi könnyebben fel tud támaszkodni, és bármikor könnyedén visszafordulhat.

A Minimo Zip&Sleep pólya használatát addig ajánljuk, amíg a babád el nem kezd próbálkozni az átfordulással. Ekkor, ha továbbra is hanyatt szeretnéd altatni a babád, javasolt az átfordulásgátló használata, de egyben célszerű áttérni a karkivágásos Minimo pólyára, vagy a hagyományos vonalvezetésű Minimo babahálózsákra.

Az, ha a baba először tiltakozik, miközben ráadod a rugalmas pólyát, nem annak a jele, hogy nem lesz jó hatással rá a pólyázás. (Gondolj csak az öltöztetésre!) A rugalmas, biztonságos környezet segít neki megnyugodni és ellazulni, és segíti őt abban, hogy kevesebbszer ébredjen fel éjszakánként.

Légy türelmes, próbálkozzatok először olyankor, amikor a baba nyugodt és jókedvű. Hamarosan el sem tudod majd képzelni, hogyan tudtatok meglenni eddig a Minimo Zip&Sleep nélkül.

Egy esti rutin kialakításával sokat segítesz abban, hogy a Kisbabád megnyugodjon és felkészüljön az éjszakára. A fürdés, babamasszázs, nyugtató halk zene, egy kis ringatás, összebújás, vagy az esti szopizás mind-mind segít ellazulni. Mivel a pólyával/hálózsákkal csak alvásidőben találkozik, a babád nagyon hamar megtanulja hogy a lefekvés előtti pólyázás azt jelzi, hogy eljött a pihenés ideje.

Természetesen. Bizonyos pozíciókban még könnyebb dolgod is lesz!

A rugalmas anyagú pólya egy réteg ruhának felel meg. Alá a külső hőmérséklettől függően adhatsz bodyt, rugdalózót, de nagy melegben akár egy pelus is elég!

A hálózsákok esetében többféle vastagságból választhatsz. A paplanos, bélelt hálózsákokat hidegebb lakásokba ajánljuk, míg távfűtés esetén előfordulhat, hogy télen is elég a vékony anyagú zsák.

Azt, hogy a babádnak melege van, vagy esetleg fázik, könnyen ellenőrizheted a nyak és a csukló tapintásával. A helyes hőmérsékletet az mutatja, ha a baba nyaka száraz, és kellemesen meleg. Ha a baba nyaka, háta nyirkos, akkor vegyél le egy réteg ruhát róla. A hivatalos ajánlások szerint a túlmelegedés megszüntetése segít a bölcsőhalál megelőzésében is. Ha mindkét terület hűvös tapintású, lehet, hogy szükség van egy kicsit melegebb öltözékre, de ügyelj arra, hogy ne öltöztesd túl! Ne aggódj, a legtöbb baba maga is jelez, ha a hőmérséklet miatt nem érzi komfortosan magát.

A Minimo Zip&Sleep pólya jó minőségű, 95% pamut – 5% elasztán összetételű, rugalmas anyagból készül.

A textil anyagokat varrás előtt beavattuk, így a méret drasztikus változása nem várható. Mosáshoz max. 40 fokot javaslunk. Kérjük, szárítógépben ne szárítsd!

Először is, írj nekünk! A pólyát lehetőséged van a vásárlástól számított 14 napon belül visszaküldeni. Kérjük ez esetben postázd vissza címünkre a terméket az eredeti csomagolással és útmutatókkal együtt.

Bármilyen varrásból, vagy alapanyagból eredő hiba esetén szintén teljes garanciát vállalunk a termékre, viszont a tartós használatból, és gyakori mosásból adódó kopás és elhasználódás nem képez okot a visszaküldésre.