Hasznos ajándékok kisbabáknak-frissmamáknak-kispapáknak

Végre zöld utat kaptál: meglátogathatod a legfiatalabb kiscsajt vagy kissrácot a családban vagy a baráti körben? De milyen hasznos ajándékok vigyél? És kinek? Csak a babának vagy a mamának-papának is?

És a nagyobb gyerekeknek?

Nem könnyű megtalálni az ideális ajándékot, hiszen Te is olyat szeretnél adni, ami hasznos is, meg cuki is, meg egyedi is. Hiszen nem Te szeretnél lenni az, aki a 6. ugyanolyan body-sapka szettel vagy csomag pelenkával állít be.

Ha a babának gondoltál ki nagyobb ajándékot, akkor se felejtkezz meg az anyukájáról és az apukájáról, hiszen ők már együtt egy család. A nagyobb gyermekek pedig nehogy kimaradjanak!

Nekik az az ideális és hasznos ajándék, amivel egyedül és csendben is el tudnak játszani, például társasjáték, gyurmaszett vagy kifestő-készlet.

A tökéletes ajándék megtalálása nem egyszerű, ezért itt van 5 ötlet, amivel tuti sikert aratsz:

1. Kaja – ha otthonosan mozogsz a konyhában, netalántán még azt is tudod, hogy mi a kismama-kispapa kedvenc étele, akkor nyert ügyed van. Ha egy tepsi házi pizzával vagy egy tál gőzölgő húslevessel állítasz be, biztos sikered lesz. Arra viszont vigyázz, hogyha az anyuka szoptat, akkor van néhány étel, amiből nem ehet, ennek érdemes utánakérdezned.

 

2. Idő – az idő az, amire a legnagyobb szüksége van egy friss anyukának, hiszen a baba gondozása tényleg heti 7 napos, napi 24 órás feladat. Vállalj be egy-egy bevásárlást, csekkbefizetést, vagy vigyázz néha a nagyobb gyermekekre. Ezzel igazi segítséget adhatsz, aminek biztos jobban örül majd a kismama, mint a 14. rugdalózó szettnek.

 

3. Emlékdoboz – ha a hasznos ajándék helyett inkább egyedi, saját készítésűt ajándékoznál, és van egy kis kézügyességed, akkor készíthetsz emlékdobozt. Ebbe gyűjtheti a család a babaszületés és az első hetek emlékeit: a baba karszalagját, az első rugiját, az első fényképeket. Hasonlóan egyedi ajándék, ha egy emlékkönyvvel leped meg a szülőket. Ebbe minden látogató beleírhatja a jókívánságait, gratulációit vagy azt,  hogy mit üzen a babának a 18-dik szülinapjára.

Hasznos ajándékok kisbabáknak-frissmamáknak-kispapáknak

Mit tudsz tenni azért, hogy minél több időt tölthess alvással?

4. Könyv – az élet egy kisgyermekkel minden egyes nap újabb megoldandó problémákat produkál, így egy (sok) baba-mama témájú könyv mindig jó helyen van a könyvespolcon vagy az éjjeliszekrényen.

Csak legyen idő, meg energia olvasgatni…☺

 

5. Jó babaalvás – a kevés alvás, a zombianya-lét minden friss anyuka életének szerves része, így bármilyen, a baba alvását segítő cucc tuti tipp. Legyen az a nyugodt babaalvást biztosító pólya, a meleg hálózsák, a fogzós rágóka, a pihe-puha alvósmaci, az éberen figyelő babaőr, vagy a jó levegőt biztosító párásító.

Jó babázást és boldog babákat!

Minimo

Gyere, és csatlakozz a Minimobaby közösséghez a Facebookon is! 

Ha nem akarsz lemaradni újdonságainkról, iratkozz fel A Minimo Mókushírek hírlevélre! Most ajándék, letölthető Babanapirend táblázattal várunk! 

Olvasd el korábbi cikkeinket a blogon: Minimo Mókusblog

Share: