Ingyenes, letölthető napirend táblázat a Babádnak!

De mire jó a napirend?

Amikor ez embernek kisbabája születik, a napok (hetek) először teljesen összefolynak. Még hogy napirend… hiszen egyelőre úgy tűnik, semmiféle rendszer nem fedezhető fel abban, hogy mikor alszik, eszik, és aktív a baba. Ne ess kétségbe! Ha partner vagy abban, hogy a kisbabád maga alakítsa ki a ritmusát, pár hét alatt magától is elkezd kialakulni egy rendszer

Sokszor már akkor is felismerhető egy napi ritmus, amikor számodra még teljesen kaotikusnak tűnik a nap. Ez a táblázat pont ennek a felismerésében segít Neked.

Azt tanácsoljuk, először csak figyeld meg, és jegyezd fel, hogy mit és mikor csináltok a napon belül. Írd fel, mikor éhezett meg, mikor álmosodott el a kicsi, mikor voltak a nehezebb, vagy sírósabb időszakok. Már ezalatt az időszak alatt sokkal közelebb kerültök majd egymáshoz, hiszen megtanulod megfigyelni, felismerni és értelmezni a Babád jelzéseit, így hamarabb tudsz reagálni is rájuk. Ettől magabiztosabb leszel, a baba pedig boldog és elégedett lesz attól, hogy Anya és Apa megérti őt. 

Ha feljegyezted a napi főbb eseményeket, azokat hét végén összegezheted a heti összesítőben. Itt bukkan majd elő a ritmus a káoszból. Hogy minél egyszerűbb legyen, vezess be pár színkódot, és egyszerűen színezd be a fő tevékenységek idejét. Ha egyszerre látod a hetet, azonnal láthatod hogy melyek a babád éber és aktív időszakai. Bár nincs két 100%-ig egyforma nap, alapjaiban mégis hatékonyan tudsz erre a ritmusra támaszkodni, és könnyebben tervezheted az aktív időszakokra az orvosi tanácsadást, a babalátogató rokonokat, vagy a kötelező elintéznivalókat.

Tudnád használni? 

Gyere, és csatlakozz Facebook csoportunkhoz is! Beszélgessünk!

Share: