Kedves MinimoBaby olvasók!

Remélem, sokan közületek már sikerként könyvelhetik el, hogy az esti fürdetés rítusát még meghittebbé és örömtelibbé varázsolták azáltal, hogy megpróbálkoztak a fürdés előtti kis ringatós-kényeztetős játékkal, amit a múlt heti levelemben javasoltam.

Ha még nem sikerült elkezdened, továbbra is biztatlak, hogy szentelj minden nap néhány perccel többet a fürdetésre, mert hosszútávon megtérül a befektetés.

Azok pedig akik esetleg nem tudták még megtalálni a kellő összhangot, ne csüggedjenek, türelemmel, kitartással, lépésről-lépésre próbálkozzanak és higgyék el magukról, hogy gyermekük legtökéletesebb gondozói.

Természetesen a szülőtől kapott simogatás, masszírozás mindenképpen jótékony hatással van a gyermekre, arra viszont ügyeljünk, hogy szoptatás/étkezés után legalább 1 óráig ne nagyon dögönyözzük a babát, inkább az étkezést megelőző fél órára időzítsük ezt a tevékenységet.

Ayurvédikus kényeztető babamasszázs

A masszázs során a kezünkön ne legyen ékszer, egyrészt a sérülésveszély miatt, másrészt, hogy a mama kezének a bőre akadálytalanul tudjon érintkezni mindenhol a gyermek bőrével. Ez a közvetlen bőr-bőr kontaktus hihetetlen energiákat közvetít, és egy gyengéd átvezetést jelent a gyermek számára a méhen belüli életből, – amikor az anya testével folyamatosan belülről érintkezett – az önálló életre a külvilágban.

Az érintés ereje csodálatos, és ha megtapasztaltad mennyit pluszt ad hozzá a babamasszázs a hétköznapokhoz, kedved támadhat elmélyülni a részletekben. Minden baba más és más, így ha szeretnéd megtanulni a Te Babád személyiségtípusához leginkább közel álló mozdulatokat, kérd szakember segítségét, aki meghatározza a baba személyiség-típusát és annak megfelelő hidegen sajtolt, növényi olajat ajánl, ami az energiák kiegyensúlyozásához optimális. 

Van azonban egy kivétel, a minden típus számára ajánlható szezámolaj, ami általánosan jótékony hatással bír minden gyermeknél. Fontos, hogy testmelegen használjuk az olajat. A felmelegítés sohasem közvetlen hevítéssel, hanem vízfürdőben történjen. Amennyiben a mamának hideg a keze, összedörzsöléssel, meleg vízben áztatással melegítse elő. Kezdetben csak néhány cseppnyi olajjal dolgozzunk és óvatos, simogató mozdulatokkal térképezzük fel a baba testét.

  • Ez a ráhangolódás időszaka, élvezzük azokat a perceket, amikor gyermekünk bizalommal és odaadással belesimul a tenyerünkbe.
  • Figyeljük és engedjük, hogy jelzéseivel a baba is segítse ezt az összhang-teremtői folyamatot.
  • Tudatosítsuk, hogy a kommunikáció egy különleges formáját éljük át, ahol a megszokott szavak és/ vagy gesztusok helyett az érintés elfelejtett jelrendszerét alkalmazzuk.

A  jövő heti viszontlátásig , sok sikert és örömet a babakényeztetésben!

Bea

Szakértőnk: Mézes Beáta ayurvédikus babamasszázs oktató. 

Ismerd meg őt, és az Ayurvédikus babamasszázst részletesebben is, és látogass el Bea honlapjára! 

Bea saját blogját a facebookon is megtalálod: Shantala -h címen.

Ha nem akarsz lemaradni újdonságainkról, iratkozz fel A Minimo Mókushírek hírlevélre! Most ajándék, letölthető Babanapirend táblázattal várunk! 

Gyere, és csatlakozz a Minimobaby közösséghez a Facebookon is! 

Olvasd el korábbi cikkeinket a blogon: Minimo Mókusblog

Share: