Hiszti tippek (1.) – Vásárlás

A minap vásárolni voltam, és egy kislány éppen “földön fekve üvöltős” hisztit rendezett a jégkrémes hűtő előtt. Az anyukája tehetetlenül állt mellette a teli bevásárlókocsival, és látszott hogy legszívesebben elsüllyedne ha tehetné… Veled is megtörtént? Kövesd Minimo keddi hiszti tippjeit, és találjunk megoldást a hisztire együtt!

Mit tehetsz egy ilyen esetben?

 

hiszti.jpg

 

1. Hagyd az észérveket! A gyereket legkevésbé sem érdekli, hogy a jégkrém (csoki, chips, vagy bármi más amit kinézett magának) mennyire ártalmas, egészségtelen, vagy mennyi adalékot tartalmaz. Ő azt a jégkrémet AKARJA, mégpedig MOST AKARJA. Ne állj le magyarázkodni, ne próbáld érvekkel meggyőzni, hidd el nem fog sikerülni.

2. Te döntesz! Akárhogy is nézzük, te vagy a felnőtt és ő a gyerek. Egy kétéves nem képes racionális döntést hozni, így a döntéseket neked kell meghoznod, az Ő és a saját érdekedben is. Döntsd el mit teszel, és tarts ki a döntésed mellett, akkor is ha elbizonytalanít a hangerő. Semmi nem tart örökké – ez a hiszti sem fog. Ha szükséges, mondogasd magadban: kitartás!

3. Ne hallgass a kommentelőkre! Egy ilyen helyzetben minden szemtanú szinte “kötelességének” érzi, hogy tanácsot adjon. Direktben, vagy a hátad mögött, megjegyzéseket fognak tenni arra, hogy a helyedben mit és hogyan csinálnának. Az idő megszépíti a dolgokat, így a legtöbben (akiknek nem túl friss az emlék), úgy emlékeznek , hogy az Ő gyerekük bezzeg sosem csinált ilyet…hiába..ő jó nevelést kapott! Na ezeket a dolgokat még véletlenül se hidd el! Ezt nem lehet megúszni. :)

4. Hagyjátok el a helyszínt! Ha elfajul a helyzet, legjobb mindkettőtök számára, ha elhagyjátok a terepet. Kapd fel a gyereket, és irány ki a boltból valami nyugodt helyre. Neked is könnyebb lesz, ha megszabadulsz a bámulóktól, a kicsi is belátja hogy a viselkedésével nem azt érte el amire számított. Kint aztán öleld meg, és hagyd hogy megnyugodjon. Ha rendeződött a helyzet, és megoldásra vagy kompromisszumra jutottatok (ami nem az, hogy megveszed neki amiért hisztizett!), visszamehettek és befejezheted a bevásárlást.

5. Ha sikeresen legyőztétek a hisztit, ne felejtsd el megdicsérni: Köszönöm, hogy ilyen szépen megnyugodtál, igazi nagyfiú/nagylány vagy!

 

Kövess bennünket további hiszti tippekért, és csatlakozz Facebook csoportunkhoz:  www.facebook.com/MinimoBaby

Share: